Alarmni sistemi

Protivlomni sistemi                                                                                                                                                                             shutterstock_52721302-1024x768

V sodobnem svetu je tehnično varovanje objektov nekaj povsem samoumevnega.

Proti vlomni (alarmni) sistemi so najosnovnejša in najpogostejša oblika varovanja objektov. Namen varovanja z alarmnimi sistemi je, da preprečimo vstop oz. onemogočimo gibanje vlomilca po objektu.

Alarmni sistemi, ki jih nudimo svojim strankam, so vrhunske – profesionalne izvedbe. Zaradi velikega števila in različnih karakteristik posameznih komponent lahko zagotovimo popolno varovanje ne glede, ali gre za stanovanjski objekt, poslovne prostore, ali velike površine znotraj ali zunaj objekta.

Zaščito objektov pred vlomom delimo v dve skupini:

jablotron-ja-153e

  • zunanja zaščita objektov in
  • notranja zaščita objektov.

  Zunanja zaščita objektov je izvedena z visoko kvalitetnimi komponentami alarmnega sistema in je namenjena za zahtevnejše aplikacije. Komponente za zunanjo zaščito objektov so izpostavljene soncu, vlagi, nizkim temperaturam, živalim, … Njihova izvedba je zato zelo zahtevna. Zunanjo zaščito največkrat uporabimo takrat, ko je objekt ograjen in vstop znotraj ograjenega objekta v času vaše odsotnosti ni dovoljen.

  Notranja zaščita objektov je najpogostejša oblika zaščite tehničnega varovanja. Z notranjo zaščito varujemo notranje prostore objekta in s tem onemogočimo gibanje po objektu v času, ko v njem ni nikogar. Posebnost so stanovanjski prostori, kjer se tudi v času bivanja (ponoči) varujejo vsi tisti prostori, kjer bi lahko vlomilec vstopil in nas presenetil.

Ob hitrem življenjskem ritmu vse preveč pozabljamo na osnovne vrednote življenja. Med najpomembnejše, kot sta zdravje in osebna sreča, prav gotovo sodi tudi varnost. Žal se tega zavemo šele takrat, ko je že prepozno. Statistični rezultati v Republiki Sloveniji nakazujejo porast na področju kriminalnih dejanj. Za razumevanje in strinjanje s statistiko je dovolj, če odpremo katerikoli dnevni časopis na strani črne kronike. Nihče natančno ne ve, kaj se bo zgodilo z vstopom naše države  v Evropsko unijo (EU). Meje z državami članicami EU bodo odpravljene in pretok blaga ter ljudi bo veliko večji. Prav gotovo lahko računamo tudi na porast kriminalnih dejanj.

Zavarovanje svojega premoženja, sebe, svojih najdražjih in zaposlenih je zato povsem upravičeno. Eden ključnih dejavnikov je, da se odločimo za profesionalne sisteme tehničnega varovanja, ki nam zagotavljajo 100% zaščito. Ob nakupu tehničnega varovanja cena ne sme biti najpomembnejša. Vedeti moramo, da profesionalni sistemi nudijo veliko stopnjo varovanja in dolgoletno delovanje.

  VRSTA  ALARMNIH  SISTEMOV

Alarmne sisteme glede na izvedbo delimo v dve skupini:

Razlik v delovanju praktično ni, so le v izvedbi. Posamezne komponente žičnega alarmnega sistema so povezane z alarmno centralo z vodnikom, medtem ko so pri brezžičnem alarmnem sistemu komponente z alarmno centralo povezane frekvenčno in ne potrebujejo vodnikov.


jablotron_100_big_eng-1- JABLOTRON 100 

Razširljivo, daljinsko vodeno, lahko nastavljivo. Za povrhu pa zgleda Odlično!

JABLOTRON 100 je revolucionaren brezžični sistem, zasnovan za zaščito prostorov. Primeren je tako za stanovanjske površine, trgovine, pisarne, skladišča, delavnice,…
Obvešča vas o vlomu, poplavi, obvesti pa vas tudi kadar ima kdo od domačih zdravstvene težave.

Sistem ponuja tudi hišno avtomatizacijo (daljinski nadzor in upravljanje naprav, nadzor ogrevanja, Prižiganje in ugašanje naprav z detektorjem gibanja, senzorji za zaznavanje odpiranja vrat / oken).

Dostopen kjerkoli

myjablotron_eng-1-

Zahvaljujoč brezplačnemu dostopu s pomočjo aplikacije ali preko internetnega strežnika, vam bo vaš sistem JABLOTRON 100 na voljo kadarkoli in kjerkoli.

Dostopen je iz računalnika ali pametnega telefona. Nadzor nad alarmom, ogled dogodkov in upravljanje naprav, brez kakršnih koli omejitev.

 

Comments are closed.