Avtomatizacija objektov

domofon5Avtomatizacija objekta je v začetku tretjega tisočletja nekaj povsem samoumevnega in vsakdanjega.    K temu so prispevale tudi cene, ki so se v zadnjem času precej znižale.

Pred nekaj leti smo avtomatizacijo razumeli kot privilegij bogatejših, danes pa ne najdemo načrta novega objekta, kjer ne bi predvidevali vgrajevanje različnih vrst avtomatizacije.  Kasnejšemu razvoju na tem področju je prispevalo tudi napačno mišljenje ljudi. Ob dokaj visokih finančnih vložkih je negativnemu stališču do uporabe avtomatizacije svoje dodalo tudi mišljenje ljudi, da je tehnika namenjena za ljudi, ki se jim ne da ročno odpirati garažnih, dvoriščnih ali vhodnih vrat, ročno prižgati svetilk in podobno. Žal je bilo zelo malo tistih (in tako je še danes), ki so se zavedali, da pravilno izvedena avtomatizacija ne zgolj olajša  vsakdanje življenje, temveč predstavlja določeno stopnjo varovanja. In to ne nepomembno. Predstavlja prvo oviro, ki jo je potrebno obiti pred vstopom v objekt. Mnogi so še danes ob takšni trditvi začudeni. Obrazložitev je  preprosta.

Vzemimo primer avtomatizacije dvoriščnih vrat z uporabo avtomatike za daljinsko odpiranje le-teh in avtomatizacijo vhodnih vrat objekta z uporabo domofona (ali videodomofona). Izvedba avtomatskega odpiranje vrat na dvorišču, ki so zaprta vedno, kadar prehoda ne uporabljate, onemogoča nezaželenim osebam direkten dostop na vaše dvorišče in vhodnih vrat objekta. Montaža domofona (ali videodomofona) pri vhodnih vratih objekta vam tako olajša odslovitev osebe, ki je ne poznate ali ji ne zaupate brez. Ni se potrebno izpostavljati odpiranjem vhodnih vrat, saj razgovor opravite iz stanovanja. To so pomembni dejavniki, ki se jih ljudje vse premalo zavedamo.

Avtomatizacija objekta, skupaj s tehnično zaščito objekta (alarm, videonadzor), predstavlja celovito zaščito in varnost, na katero vse pogosteje pozabljamo.

Našim strankam nudimo naslednje možnosti avtomatizacije objekta:

   domofon2  domofon1  domofon4

Comments are closed.